Odelia - rapsolje

Bakgrunn

Odelia er historien om et norsk oljeeventyr som startet da en gruppe Østfold-bønder etablerte Norsk Matraps BA i 2001, for å videreutvikle produksjon av raps som et nytt og lønnsomt satsingsområde.  

Utfordring

I 2001, ved prosjektets oppstart, var rapsolje lite brukt av husholdningene. Rapsolje var mer brukt av storkjøkken og matvareindustrien. Samtidig som Odelia prosjektet pågikk, var Fedon Lindberg pådriver til middelhavskost med bruk av olivenolje. Dette ga også stor oppmerksomhet om sunne og mindre helsebringende mettede fettsyrer. Timingen for Odelia prosjektet var på mange måter optimal i forhold til kostholdsdiskusjon i media og trender.

Løsning

Odelia er et rent naturprodukt med en innbydende, gul farge. Både farge og rapsoljens sunne kvaliteter ble sentrale for designprosessen. I tett dialog med Matraps BA ble det tidlig bestemt at en egen flaskeform kunne ha sterk betydning for produktets gjennomslagskraft. Etter grundig analyser og dialog med matvarekjedene, ble det tatt frem en flaske som ga god synlighet gjennom den skinnende gule fargen, med en logo og øvrig pakningsdesign som ga assosiasjon til renhet og friskhet.   

Resultat

Odelia er omtalt som Østfolds oljeeventyr. I løpet av de første månedene på markedet fikk Odelia full spredning og distribusjon. Fra oppstart har rapsolje passert olivenolje i volum, og Odelia har oppnådd en betydlig prisøkning for sitt produkt.

AWARDS
Merket for Godt design 2005
Design Effekt Awards 2010
Design Effekt Awards Grand Prix 2009

(mac) - fixed header
(mac) - image1(mac) - image2
(iphone) - fixed header
(iphone) - image1(iphone) - image2
odelia 3
odelia 1
odelia 6
odelia 2
odelia 7
odelia 8
odelia 9