Bergans profil og emballasje

Bakgrunn

Bergans har mer en 100 års drift og solid erfaring med utvikling av funksjonell bekledning og utstyr. Helt fra Amundsens sydpolekspedisjon og til i dag, har Bergans vært en aktiv bidragsyter til pionervirksomhet i polområdene og på verdens tak.

Utfordring

Med en eksplosiv vekst på hjemmemarkedet, ønsker Bergans å vokse i nye markeder og med nye produkter. Et satsningsområde var ullundertøy. Bergans ønsket å lansere fire varianter med ulik tykkelse, egnet for sommer og vinter. Det var et krav fra Bergans å begrense miljøpåvirkning i størst mulig grad. Erfaring fra detaljhandelen understreket behovet for differensiering og tydelig navigasjon mellom variantene.

Løsning

Lanseringen av ny kolleksjon ullundertøy ble det første prosjektet som tok i bruk ny merkestrategi og ble lansert høsten 2012. Verdiene genuine, enthusiastic, pioneering spirit & proud ble valgt. I materialet Tyvek® fant vi de rette assosiasjonene til Amundsens ekspedisjonsanorakk og samtidig et miljøvennlig HDPE plast som krever langt mindre produksjonsenergi en tradisjonell LDPE. Tyvek® ga oss også en pose som tåler vann og muligheter for gjenbruk. Vi har også etterstrebet en volumbesparende emballasje for maksimalt å utnytte plass ved containerfrakt fra Kina.

Resultat

Den nye pakningen har oppnådd oppmerksomhet og interesse fra nye internasjonale kunder. Det ble også oppnådd eksklusiv distribusjon hos Sport1 kjeden fra lansering.

AWARDS

Bergans-gruppe-fix 5 greybg
Bergans-ultralight-fix 5 greybg
Bergans-lightweight-5 greybg
MG 2895 Fredrik-Schenholm mlogo
Bergans logo blå-bg
Bergans postale-copy